Ford denkt aan break-even dit jaar

Ford lijkt vooruitgang te boeken met de radicale herstructurering. Die is nodig vanwege zjn krimpende marktaandeel in de VS.

Gisteren (8 november) heeft Ford zijn derdekwartaalcijfers bekendgemaakt. Het verlies is behoorlijk afgenomen tot 380 miljoen dollar (259 miljoen euro) in plaats van 5,2 miljard dollar verlies in dezelfde periode van 2006. Ford denkt over het hele jaar 2007 genomen een klein verlies te zullen maken of misschien zelfs (voor belastingen) break-even te kunnen draaien. De cijfers staat in schril contrast met die van GM die onlangs een kwartaalverlies van maar liefst 39 miljard dollar bekendmaakte (zie elders op deze site). Aan de andere kant verliest Ford nog steeds marktaandeel in de VS. Het merk, traditioneel de nummer 2 op de Amerikaanse thuismarkt dreigt zijn tweede plek aan Toyota te verliezen. Ford maakte in 2005 nog winst en eindigde vorig jaar met een verlies van 12,6 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford denkt aan break-even dit jaar - Automobielmanagement.nl

Ford denkt aan break-even dit jaar

Ford lijkt vooruitgang te boeken met de radicale herstructurering. Die is nodig vanwege zjn krimpende marktaandeel in de VS.

Gisteren (8 november) heeft Ford zijn derdekwartaalcijfers bekendgemaakt. Het verlies is behoorlijk afgenomen tot 380 miljoen dollar (259 miljoen euro) in plaats van 5,2 miljard dollar verlies in dezelfde periode van 2006. Ford denkt over het hele jaar 2007 genomen een klein verlies te zullen maken of misschien zelfs (voor belastingen) break-even te kunnen draaien. De cijfers staat in schril contrast met die van GM die onlangs een kwartaalverlies van maar liefst 39 miljard dollar bekendmaakte (zie elders op deze site). Aan de andere kant verliest Ford nog steeds marktaandeel in de VS. Het merk, traditioneel de nummer 2 op de Amerikaanse thuismarkt dreigt zijn tweede plek aan Toyota te verliezen. Ford maakte in 2005 nog winst en eindigde vorig jaar met een verlies van 12,6 miljard dollar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding