Rol Piëch in VW-schandaal wordt onderzocht

De Duitse rechtbank gaat onderzoeken of Ferdinand Piëch nu wel of niet op de hoogte was van de 2,5 miljoen euro aan illegale betalingen aan de ondernemingsraadvoorzitter Klaus Volkert.

Rechter Dreyer heeft toegestaan dat er drie nieuwe getuigen worden opgeroepen, inclusief Rupert Stadler, zo meldt de zakenkrant Financial Times. Stadler was in de betrokken periode de chef van het kantoor van Piëch die toen ceo was van Volkswagen. Piëch is nu voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen en zijn secretaris Rupert Stadler is inmiddels gepromoveerd tot grote baas van Audi. Het besluit van de nieuwe getuigen geeft een interessante wending aan het schandaal dat al een veroordeling opleverde van Peter Hartz, de voormalige personeelschef van Volkswagen. Ralf Tacke, de aanklager, zei tijdens de zitting op 26 november dat het mogelijk is dat de drie nieuwe getuigen bewijs leveren dat Piëch op de hoogte was van de illegale betalingen. Er zou onderzocht worden of Bruno Adelt, voormalige financiële topman van Volkswagen, op enig moment tussen 1997 en 2002 Piëch op de hoogte heeft gebracht van ogenschijnlijke onregelmatigheden in de betalingen van Hartz aan vertegenwoordigers van het personeel. De aanklagers beweren dat Piëch destijds onder meer aan Rupert Stadler zou hebben gevraagd onderzoek te doen. Volkswagen heeft formeel altijd ontkent dat het bedrijf de betalingen heeft onderzocht. Piëch zou van niets geweten hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rol Piëch in VW-schandaal wordt onderzocht - Automobielmanagement.nl

Rol Piëch in VW-schandaal wordt onderzocht

De Duitse rechtbank gaat onderzoeken of Ferdinand Piëch nu wel of niet op de hoogte was van de 2,5 miljoen euro aan illegale betalingen aan de ondernemingsraadvoorzitter Klaus Volkert.

Rechter Dreyer heeft toegestaan dat er drie nieuwe getuigen worden opgeroepen, inclusief Rupert Stadler, zo meldt de zakenkrant Financial Times. Stadler was in de betrokken periode de chef van het kantoor van Piëch die toen ceo was van Volkswagen. Piëch is nu voorzitter van de raad van toezicht van Volkswagen en zijn secretaris Rupert Stadler is inmiddels gepromoveerd tot grote baas van Audi. Het besluit van de nieuwe getuigen geeft een interessante wending aan het schandaal dat al een veroordeling opleverde van Peter Hartz, de voormalige personeelschef van Volkswagen. Ralf Tacke, de aanklager, zei tijdens de zitting op 26 november dat het mogelijk is dat de drie nieuwe getuigen bewijs leveren dat Piëch op de hoogte was van de illegale betalingen. Er zou onderzocht worden of Bruno Adelt, voormalige financiële topman van Volkswagen, op enig moment tussen 1997 en 2002 Piëch op de hoogte heeft gebracht van ogenschijnlijke onregelmatigheden in de betalingen van Hartz aan vertegenwoordigers van het personeel. De aanklagers beweren dat Piëch destijds onder meer aan Rupert Stadler zou hebben gevraagd onderzoek te doen. Volkswagen heeft formeel altijd ontkent dat het bedrijf de betalingen heeft onderzocht. Piëch zou van niets geweten hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding