Continental en Siemens VDO 'wereldwijd excellerend'

Na de formele overname van Siemens VDO Automotive door Continental zijn de twee belangrijkste toeleveranciers voor de autowereld samengevoegd.

"We heten de medewerkers van Siemens VDO van harte welkom. Samen zullen we Continental uitbouwen tot een wereldwijd excellerende toeleverancier voor de automobielindustrie", zo voorspelt Continental-topman Mannfred Wennemer in een persbericht. De overname was op 25 juli overeengekomen en werd op 29 november onvoorwaardelijk goedgekeurd door de EU-commissie. Continental betaalt Siemens AG 11,4 miljard euro. De overgenomen onderneming zal vanaf december 2007 volledig worden geconsolideerd in de concernbalans van Continental. Voor de financiering van de overname heeft Continental medio oktober de steun verkregen van een consortium van 39 internationale banken. Bovendien heeft de onderneming op 30 oktober een kapitaalverhoging van bijna tien procent afgesloten, wat bijna anderhalf miljard euro heeft opgebracht. "Na een intensieve voorbereiding kunnen we nu met een vliegende start beginnen aan de integratie. Maar voor een aantal belangrijke beslissingen nemen we nog twee tot drie maanden de tijd zodat we gegevens die we tot voor kort vanwege de antitrust-wetgeving nog niet mochten inzien zorgvuldig kunnen controleren", aldus Wennemer. Dit betreft met name informatie over omzet, resultaten en aantal medewerkers opgedeeld naar productgroepen en productiefaciliteiten. De plannen die voor de operationele activiteiten en met name voor de productie noodzakelijk zijn, zullen uiteindelijk de basis vormen voor synergie-effecten, waardoor uit twee uitstekende ondernemingen een nog betere en efficiëntere onderneming kan ontstaan." Bestuurslid Karl-Thomas Neumann benadrukt dat het nieuwe Continental met zijn verbeterde wereldwijde aanwezigheid, bredere productportfolio en systeemcompetentie ‘perfect aansluit op de trends die de komende jaren de automobielindustrie zullen beheersen: veiligheid, duurzaamheid en informatie’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Continental en Siemens VDO 'wereldwijd excellerend' - Automobielmanagement.nl

Continental en Siemens VDO 'wereldwijd excellerend'

Na de formele overname van Siemens VDO Automotive door Continental zijn de twee belangrijkste toeleveranciers voor de autowereld samengevoegd.

"We heten de medewerkers van Siemens VDO van harte welkom. Samen zullen we Continental uitbouwen tot een wereldwijd excellerende toeleverancier voor de automobielindustrie", zo voorspelt Continental-topman Mannfred Wennemer in een persbericht. De overname was op 25 juli overeengekomen en werd op 29 november onvoorwaardelijk goedgekeurd door de EU-commissie. Continental betaalt Siemens AG 11,4 miljard euro. De overgenomen onderneming zal vanaf december 2007 volledig worden geconsolideerd in de concernbalans van Continental. Voor de financiering van de overname heeft Continental medio oktober de steun verkregen van een consortium van 39 internationale banken. Bovendien heeft de onderneming op 30 oktober een kapitaalverhoging van bijna tien procent afgesloten, wat bijna anderhalf miljard euro heeft opgebracht. "Na een intensieve voorbereiding kunnen we nu met een vliegende start beginnen aan de integratie. Maar voor een aantal belangrijke beslissingen nemen we nog twee tot drie maanden de tijd zodat we gegevens die we tot voor kort vanwege de antitrust-wetgeving nog niet mochten inzien zorgvuldig kunnen controleren", aldus Wennemer. Dit betreft met name informatie over omzet, resultaten en aantal medewerkers opgedeeld naar productgroepen en productiefaciliteiten. De plannen die voor de operationele activiteiten en met name voor de productie noodzakelijk zijn, zullen uiteindelijk de basis vormen voor synergie-effecten, waardoor uit twee uitstekende ondernemingen een nog betere en efficiëntere onderneming kan ontstaan." Bestuurslid Karl-Thomas Neumann benadrukt dat het nieuwe Continental met zijn verbeterde wereldwijde aanwezigheid, bredere productportfolio en systeemcompetentie ‘perfect aansluit op de trends die de komende jaren de automobielindustrie zullen beheersen: veiligheid, duurzaamheid en informatie’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding