Europees recordjaar voor General Motors

General Motors (GM) heeft vorig jaar een recordverkoop gehad in Europa: 2.182.000 voertuigen. Dat zijn er 179 duizend meer (8.9 procent) dan in 2006.

Het Europese marktaandeel steeg in 2007 met 0.3 procent naar 9.5 procent – het hoogste van GM sinds 1999. Bovengemiddeld goed verliepen de zaken in het vierde kwartaal, toen GM 528.723 auto’s en bedrijfswagens verkocht, oftewel 11.3 procent meer dan in dezelfde periode in 2006. Carl-Peter Forster, GM Europe President (zie foto) schrijft het verkooprecord onder meer toe aan de multimerkstrategie. Ook heeft het concern volgens hem in korte tijd voet aan de grond weten te krijgen in Oost- en Centraal-Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europees recordjaar voor General Motors - Automobielmanagement.nl

Europees recordjaar voor General Motors

General Motors (GM) heeft vorig jaar een recordverkoop gehad in Europa: 2.182.000 voertuigen. Dat zijn er 179 duizend meer (8.9 procent) dan in 2006.

Het Europese marktaandeel steeg in 2007 met 0.3 procent naar 9.5 procent – het hoogste van GM sinds 1999. Bovengemiddeld goed verliepen de zaken in het vierde kwartaal, toen GM 528.723 auto’s en bedrijfswagens verkocht, oftewel 11.3 procent meer dan in dezelfde periode in 2006. Carl-Peter Forster, GM Europe President (zie foto) schrijft het verkooprecord onder meer toe aan de multimerkstrategie. Ook heeft het concern volgens hem in korte tijd voet aan de grond weten te krijgen in Oost- en Centraal-Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding