Het is vooral te danken aan het verkoopsucces van de Civic en de CR-V, aldus Honda. In 2007 vonden in ons land 5800 nieuwe Honda’s een eigenaar: een toename van bijna een kwart ten opzichte van het jaar ervoor. Het populairste model in Nederland is de Honda Civic gevolgd door de begin 2007 geïntroduceerde Honda CR-V. Vooral de CR-V met 2.2 i-CTDi dieselmotor is populair. In heel Europa scoort Honda goed. Van januari tot en met december 2007 verkocht het Japanse merk 399 duizend auto’s, een stijging van 21,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006 en de zesde verkoopstijging op rij. Een opvallende verkoopprestatie leverde de Civic Hybrid vorig jaar: Honda verkocht in Europa 10.500 exemplaren van de hybride auto, meer dan een verdrievoudiging van het verkoopcijfer van 2006. De Nederlandse overheid beloont de aanschaf van de Civic Hybrid vanwege zijn lage CO2-uitstoot met een bpm-korting van 6400 euro. De bijtelling voor de inkomstenbelasting bedraagt 14 procent in plaats van de gangbare 25. LeasePlan heeft deze week een actie aangekondigd met Civics Hybrid. Ook de Honda CR-V weet de autokoper tot aankoop te verleiden. Van de suv werden vorig jaar ruim negentigduizend exemplaren in Europa verkocht. De CR-V heeft energielabel D en is daarmee één van de ‘schoonste’ suv’s die in Nederland te koop zijn. Honda’s succesnummer Civic, inclusief de Civic Type S, bewerkstelligde vorig jaar op het Europese continent een verkoopgroei van 41,7 procent ten opzichte van 2006. Niet minder dan 160 duizend exemplaren verlieten de showrooms van Europese Honda-dealers. Honda verwacht dat ook in 2008 de verkopen stijgen. ‘Deze zomer introduceren we de nieuwe Honda Accord en de nieuwe Jazz volgt in het najaar. Met deze modellen verwachten we opnieuw verkoopgroei te realiseren’, aldus Shigeru Takagi, de president van Honda Motor Europe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding