Het gaat om Domenico Reviglio. Hij heeft het aandeel van 65 procent in de (failliete) fabrikant Carrozzeria Bertone en het 100 procent aandeel in designcentrum Stile Bertone overgenomen van Lilli Bertone (zie foto), de matriach van het bedrijf. Dat meldt Automotive News Europe. In ruil ervoor krijgt Lilli Bertone een aandeel van 35 procent in het nieuwe bedrijf van Reviglio waarin de twee bedrijven worden verenigd. De twee dochters van Lilli, Barbara en Marie Jeanne, vinden de transactie ‘illegaal’. Hun moeder zou maar twintig procent van Carrozzeria Bertone bezitten en de resterende 45 procent zou onderdeel zijn van een bedrijf dat zij niet volledig controleert. De dochters dreigen met juridische stappen. De deal houdt het faillissement van Carrozzeria Bertone niet tegen. Door de rechtbank in Turijn is vorige week besloten dat een groep commissarissen het bedrijf moet runnen. In december 2005 stopte het bedrijf met auto’s bouwen en sinds die tijd verkeert het in financiële moeilijkheden. De rechtbank heeft geen reddingsplan van Reviglio goedgekeurd.