Dat meldt The Wall Street Journal. In het artikel staat dat de aankondiging nog vandaag (24 januari) zou kunnen komen. Het zou gaan om elfduizend banen op uurloon (in de fabriek) en om tweeduizend banen met een salaris, de zogenaamde witte boorden. Het aantal komt bovenop de 44 duizend man die Ford al ontsloeg sinds begin 2006. Het bedrijf moet zijn productie aanpassen aan het dalende marktaandeel. Topman Mulally (zie foto) heeft eerder gezegd dat Ford ongeveer 17 miljard dollar nodig heeft voor de herstructureringen en dat het bedrijf kan beschikken over ongeveer 23 miljard aan financieringen. Daarmee heeft hij een buffer om verdere tegenvallers te kunnen opvangen. Ford rapporteerde een netto verlies van 2,75 miljard dollar over het vierde kwartaal van 2007. Dat was een jaar geleden nog 5,63 miljard. De auto-activiteiten van Ford wereldwijd leverden een verlies (voor belastigen) op van 889 miljoen dollar in het vierde kwartaal. Ford verwacht betere tijden door kostenreducties en betere marges op de auto's.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding