Twee nieuwe topmensen voor Kia Europe

Kia Motors Corporation heeft vandaag twee benoemingen bekendgemaakt in de top van haar Europese managementteam. En Jean-Charles Lievens gaat met pensioen.

Kwang-Ho Nam is benoemd als nieuwe president van Kia Motors Europe. Verder zal Paul Willis (foto) de nieuw gecreëerde functie van chief operating officer (coo) gaan invullen. Nam (53) volgt president Hyoung-Keun Lee op, die gepromoveerd is naar een nieuwe functie binnen de wereldwijde Kia-organisatie. Afgelopen november maakte Kia Motors Europe al bekend dat Jean-Charles Lievens, de vice president sales en marketing, per 31 maart met pensioen gaat. Per 1 februari 2008 treedt Paul Willis bij Kia Motors Europe in dienst in de functie van chief operating officer. De Ier Willis (48) is afkomstig van Volkswagen Group UK waar hij sinds 2000 de positie van brand director had. Daarvoor deed hij veel ervaring op in de automobielindustrie als senior manager bij Ford en Toyota, gevolgd door directiefuncties bij Mazda (UK) en BMW (UK). Deze belangrijke strategische benoemingen maken deel uit van het ‘Vision 2010’ plan van Kia Motors Corporation waarmee de onderneming zich aan het einde van dit decennium bij de grootste partijen in de wereldwijde automobielindustrie wil scharen. Het doel daarbij is om een jaarlijkse productiecapaciteit van 2,5 miljoen auto’s te realiseren. Daaronder moeten één miljoen auto’s buiten Korea worden gebouwd. Verder wil Kia jaarlijks zeshonderdduizend auto’s in West- en Oost-Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Twee nieuwe topmensen voor Kia Europe - Automobielmanagement.nl

Twee nieuwe topmensen voor Kia Europe

Kia Motors Corporation heeft vandaag twee benoemingen bekendgemaakt in de top van haar Europese managementteam. En Jean-Charles Lievens gaat met pensioen.

Kwang-Ho Nam is benoemd als nieuwe president van Kia Motors Europe. Verder zal Paul Willis (foto) de nieuw gecreëerde functie van chief operating officer (coo) gaan invullen. Nam (53) volgt president Hyoung-Keun Lee op, die gepromoveerd is naar een nieuwe functie binnen de wereldwijde Kia-organisatie. Afgelopen november maakte Kia Motors Europe al bekend dat Jean-Charles Lievens, de vice president sales en marketing, per 31 maart met pensioen gaat. Per 1 februari 2008 treedt Paul Willis bij Kia Motors Europe in dienst in de functie van chief operating officer. De Ier Willis (48) is afkomstig van Volkswagen Group UK waar hij sinds 2000 de positie van brand director had. Daarvoor deed hij veel ervaring op in de automobielindustrie als senior manager bij Ford en Toyota, gevolgd door directiefuncties bij Mazda (UK) en BMW (UK). Deze belangrijke strategische benoemingen maken deel uit van het ‘Vision 2010’ plan van Kia Motors Corporation waarmee de onderneming zich aan het einde van dit decennium bij de grootste partijen in de wereldwijde automobielindustrie wil scharen. Het doel daarbij is om een jaarlijkse productiecapaciteit van 2,5 miljoen auto’s te realiseren. Daaronder moeten één miljoen auto’s buiten Korea worden gebouwd. Verder wil Kia jaarlijks zeshonderdduizend auto’s in West- en Oost-Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding