Vijftien miljoenste Volvo geproduceerd

Volvo heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: de 15 miljoenste auto rolde van de band in de fabriek in Uddevalla.

Dit was net als de eerste Volvo, die op 14 april 1927 gebouwd werd, een cabriolet. Nu betrof het een C70 en destijds een ÖV4. In het ruim 80-jarig bestaan van het Zweedse merk zijn er heel wat mijlpalen geweest. Zo was ’t Volvo die de driepuntsveiligheidsgordel ontwikkelde en vanaf 1959 standaard in alle modellen toepaste. Maar niet alleen op het gebied van veiligheid had en heeft Volvo een voortrekkersrol, ook qua milieu zette Volvo de toon met de introductie van de Lambdasonde en driewegkatalysator in 1976. Nog steeds staan kwaliteit, veiligheid en milieu centraal bij de Zweedse Ford-dochter, wiens bestverkochte model overigens de 200-serie was: van 1974 tot en met 1993 zijn er 2,86 miljoen exemplaren van gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vijftien miljoenste Volvo geproduceerd - Automobielmanagement.nl

Vijftien miljoenste Volvo geproduceerd

Volvo heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: de 15 miljoenste auto rolde van de band in de fabriek in Uddevalla.

Dit was net als de eerste Volvo, die op 14 april 1927 gebouwd werd, een cabriolet. Nu betrof het een C70 en destijds een ÖV4. In het ruim 80-jarig bestaan van het Zweedse merk zijn er heel wat mijlpalen geweest. Zo was ’t Volvo die de driepuntsveiligheidsgordel ontwikkelde en vanaf 1959 standaard in alle modellen toepaste. Maar niet alleen op het gebied van veiligheid had en heeft Volvo een voortrekkersrol, ook qua milieu zette Volvo de toon met de introductie van de Lambdasonde en driewegkatalysator in 1976. Nog steeds staan kwaliteit, veiligheid en milieu centraal bij de Zweedse Ford-dochter, wiens bestverkochte model overigens de 200-serie was: van 1974 tot en met 1993 zijn er 2,86 miljoen exemplaren van gebouwd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding