Audi meldt nieuw recordjaar; VS blijft zorgenkindje

Terwijl de Beierse concurrent banen schrapt, gaat Audi nieuwe, voornamelijk hoogopgeleide mensen aannemen.

Audi topman Rupert Stadler meldde dit – niet zonder enig leedvermaak – gisteren tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Die resultaten waren voor het twaalfde jaar op rij uitstekend. Nog nooit maakte Audi zoveel (netto)winst: 2.9 miljard euro (+ 26 procent) op een omzet van 33.6 miljard (+ 7,9 procent). In totaal rolden vorig jaar ruim 964 duizend Audi’s van de band. Op bijna alle markten groeide dit aantal, behalve in Duitsland: daar werden anderhalf procent minder auto’s verkocht, zo’n 254 duizend. Wereldwijd moet dit jaar de verkoopgrens van 1 miljoen worden beslecht. Net als bij Volkswagen deelt het personeel van Audi mee in de winst. Alleen krijgen de Audi-medewerkers een hogere uitkering: gemiddeld 5.300 euro per persoon. Maar misschien wel belangrijker: Audi hoeft niet af te slanken. Integendeel: Stadler zoekt voor dit jaar nog achthonderd mensen, voornamelijk hoogopgeleide academici. De VS-markt blijft een zorgenkindje: het aantal verkochte Audi’s steeg weliswaar met 3,8 procent tot 93.500, maar de score blijft achter bij de verwachting. Ter illustratie: in Engeland verkoopt Audi meer auto’s (honderdduizend). Ook China is qua volume de VS voorbij gestreefd (ook rond de honderdduizend). Audi studeert momenteel met Volkswagen op plannen om een nieuwe fabriek te openen in de VS. De lage dollarkoers maakt zo’n stap aantrekkelijk, zegt Stadler. Daarnaast is er nieuw management aangetrokken om de verkopen in 2015 op de Amerikaanse markt te doen verdubbelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi meldt nieuw recordjaar; VS blijft zorgenkindje - Automobielmanagement.nl

Audi meldt nieuw recordjaar; VS blijft zorgenkindje

Terwijl de Beierse concurrent banen schrapt, gaat Audi nieuwe, voornamelijk hoogopgeleide mensen aannemen.

Audi topman Rupert Stadler meldde dit – niet zonder enig leedvermaak – gisteren tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Die resultaten waren voor het twaalfde jaar op rij uitstekend. Nog nooit maakte Audi zoveel (netto)winst: 2.9 miljard euro (+ 26 procent) op een omzet van 33.6 miljard (+ 7,9 procent). In totaal rolden vorig jaar ruim 964 duizend Audi’s van de band. Op bijna alle markten groeide dit aantal, behalve in Duitsland: daar werden anderhalf procent minder auto’s verkocht, zo’n 254 duizend. Wereldwijd moet dit jaar de verkoopgrens van 1 miljoen worden beslecht. Net als bij Volkswagen deelt het personeel van Audi mee in de winst. Alleen krijgen de Audi-medewerkers een hogere uitkering: gemiddeld 5.300 euro per persoon. Maar misschien wel belangrijker: Audi hoeft niet af te slanken. Integendeel: Stadler zoekt voor dit jaar nog achthonderd mensen, voornamelijk hoogopgeleide academici. De VS-markt blijft een zorgenkindje: het aantal verkochte Audi’s steeg weliswaar met 3,8 procent tot 93.500, maar de score blijft achter bij de verwachting. Ter illustratie: in Engeland verkoopt Audi meer auto’s (honderdduizend). Ook China is qua volume de VS voorbij gestreefd (ook rond de honderdduizend). Audi studeert momenteel met Volkswagen op plannen om een nieuwe fabriek te openen in de VS. De lage dollarkoers maakt zo’n stap aantrekkelijk, zegt Stadler. Daarnaast is er nieuw management aangetrokken om de verkopen in 2015 op de Amerikaanse markt te doen verdubbelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding