Kleine Mazda is world car of the year

De nieuwe Mazda2 is gekozen tot ‘World Car of the Year 2008’. Dat is gisteren bekendgemaakt op de New York International Auto Show.

De nieuwe kleinste Mazda won de verkiezing van 39 andere modellen. In de finale versloeg hij de Ford Mondeo en de Mercedes-Benz C Klasse. De Mazda 2 stond bovendien in de finale van de ‘World Car Design Award 2008’ samen met de Audi R8 en de Volvo C30. Maar deze prijs ging uiteindelijk naar de Audi R8. De verkiezing tot world car of the year werd voor het eerst georganiseerd in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld, die ook de organisatie voor hun rekening nemen. De jury, bestaande uit 47 autojournalisten, bracht zijn stem uit onder couvert, gebaseerd op ieders persoonlijke ervaring met en kennis over de diverse kandidaten. De herkomst van de juryleden is verdeeld over Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en andere delen van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kleine Mazda is world car of the year - Automobielmanagement.nl

Kleine Mazda is world car of the year

De nieuwe Mazda2 is gekozen tot ‘World Car of the Year 2008’. Dat is gisteren bekendgemaakt op de New York International Auto Show.

De nieuwe kleinste Mazda won de verkiezing van 39 andere modellen. In de finale versloeg hij de Ford Mondeo en de Mercedes-Benz C Klasse. De Mazda 2 stond bovendien in de finale van de ‘World Car Design Award 2008’ samen met de Audi R8 en de Volvo C30. Maar deze prijs ging uiteindelijk naar de Audi R8. De verkiezing tot world car of the year werd voor het eerst georganiseerd in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld, die ook de organisatie voor hun rekening nemen. De jury, bestaande uit 47 autojournalisten, bracht zijn stem uit onder couvert, gebaseerd op ieders persoonlijke ervaring met en kennis over de diverse kandidaten. De herkomst van de juryleden is verdeeld over Azië, Europa, Noord- en Zuid-Amerika en andere delen van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding