Plan Toyota voor nieuwe motorenfabriek

Toyota bekijkt plannen om een vijfde motorenfabriek te bouwen in Japan.

Dat berichtte de Japanse krant Nikkei. De fabriek moet operationeel worden in 2010 en zal dan jaarlijks maximaal tweehonderdduizend 1.5-motoren gaan bouwen voor compacte modellen om aan de toenemende vraag naar zuinige motoren te kunnen voldoen. De motoren zullen vervolgens gaan naar de Kanto Auto Works fabriek in Noord-Japan. Kanto is een assembladefabriek en maakt deel uit van de Toyota Group. Er worden onder meer de Corolla, Auris en Scion xB gebouwd. De investering voor een dergelijke fabriek komt volgens de krant neer op bijna tweehonderd miljoen euro. Een Toyota-woordvoerder heeft gezegd dat er altijd wordt gekeken naar de beste manier op de productie te optimaliseren, maar dat er nog niets is besloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Plan Toyota voor nieuwe motorenfabriek - Automobielmanagement.nl

Plan Toyota voor nieuwe motorenfabriek

Toyota bekijkt plannen om een vijfde motorenfabriek te bouwen in Japan.

Dat berichtte de Japanse krant Nikkei. De fabriek moet operationeel worden in 2010 en zal dan jaarlijks maximaal tweehonderdduizend 1.5-motoren gaan bouwen voor compacte modellen om aan de toenemende vraag naar zuinige motoren te kunnen voldoen. De motoren zullen vervolgens gaan naar de Kanto Auto Works fabriek in Noord-Japan. Kanto is een assembladefabriek en maakt deel uit van de Toyota Group. Er worden onder meer de Corolla, Auris en Scion xB gebouwd. De investering voor een dergelijke fabriek komt volgens de krant neer op bijna tweehonderd miljoen euro. Een Toyota-woordvoerder heeft gezegd dat er altijd wordt gekeken naar de beste manier op de productie te optimaliseren, maar dat er nog niets is besloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding