Het Engelse boulevardblad ‘News of the World’ heeft afbeeldingen gepubliceerd uit een videofilm die Max Mosley zou tonen met vijf prostituees in nazi-uniformen in een ‘folterkelder’. Voor de diensten van de dames zou hij 2500 pond hebben betaald. De man in de film geeft bevelen in de Duitse taal. Mosley’s vader, Oswald Mosley, was in 1931 de oprichter van een fascistische organisatie. Hij stelde na de tweede wereldoorlog een rechts-extremistische partij kandidaat voor het Lagerhuis. Max Mosley heeft zich meerdere keren van deze zaken van zijn vader gedistantieerd. De FIA-organisatie heeft geen standpunt over de video ingenomen en Mosley zelf heeft een advocaat in de arm genomen. Formule 1-baas Ecclestone heeft verklaard dat het ook om een grap zou kunnen gaan. “Wat mensen in hun privé-leven doen, is hun eigen zaak. Ik geloof niet dat het de sport schaadt.” Maar uit de Joodse hoek is er kritiek. Stephen Smith, de directeur van het Britse holocaustcentrum vindt het ‘een belediging voor miljoenen slachtoffers, overlevenden en hun familie’. Mosley zou volgens hem excuses moeten aanbieden en aftreden. Ook Stirling Moss ziet het donker in voor Mosley.