Zetsche zei dit in een interview met de Duitse krant Wirtschaftswoche. Overigens merkte hij daarbij op een overname op personenautogebied op langere termijn evenmin uit te sluiten, ook al bestaan er op dit moment geen concrete plannen in die richting. Daimler onderzoekt momenteel de mogelijkheden tot het uitbreiden van de productiecapaciteit naar Oost-Europa. “De grotere productie-aantallen van de voertuiggeneratie die straks de huidige A- en B-klasse gaat vervangen kunnen we niet meer opvangen in Raststatt”, aldus Zetsche. Het besluit of de nieuwe fabriek in Polen, Tsjechië of Roemenië komt te staan, zal nog in het tweede kwartaal van dit jaar worden genomen. Verder heeft Daimler plannen om vrachtauto’s te gaan produceren in Rusland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding