Ford-baas Mulally vangt twintig miljoen

Ford boekte opnieuw een miljardenverlies maar de chef krijgt 21,7 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) aan inkomen.

Dat blijkt uit stukken die gepubliceerd zijn bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, zo meldt auto motor und sport. Het basissalaris van Alan Mulally (63) is twee miljoen dollar maar hij kreeg een bonus van vier miljoen en aandelen en opties ter waarde van 11,2 miljoen dollar. Het pakket bevat ook een vergoeding van 750 duizend dollar voor vluchten van de concernbaas. De baas van de vakbond UAW vindt het overbetaald en oneerlijk. De werknemersorganisatie heeft in het afgelopen jaar met het oog op de miljardenverliezen van Ford met veel dingen ingestemd. “Wij brengen geen offers zodat het management vrijspel heeft zich meer inkomen te verschaffen”, aldus Ron Gettelfinger van de bond. Ford boekte vorig jaar een verlies van 2,7 miljard dollar. In 2006 was het overigens nog 12,6 miljard. Toen kreeg Mulally voor een paar maanden werken 28,2 miljoen dollar. Dat was inclusief een bonus van 18,5 miljoen dollar ter compensatie van inkomstenderving door zijn vertrek bij Boeing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford-baas Mulally vangt twintig miljoen - Automobielmanagement.nl

Ford-baas Mulally vangt twintig miljoen

Ford boekte opnieuw een miljardenverlies maar de chef krijgt 21,7 miljoen dollar (13,8 miljoen euro) aan inkomen.

Dat blijkt uit stukken die gepubliceerd zijn bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, zo meldt auto motor und sport. Het basissalaris van Alan Mulally (63) is twee miljoen dollar maar hij kreeg een bonus van vier miljoen en aandelen en opties ter waarde van 11,2 miljoen dollar. Het pakket bevat ook een vergoeding van 750 duizend dollar voor vluchten van de concernbaas. De baas van de vakbond UAW vindt het overbetaald en oneerlijk. De werknemersorganisatie heeft in het afgelopen jaar met het oog op de miljardenverliezen van Ford met veel dingen ingestemd. “Wij brengen geen offers zodat het management vrijspel heeft zich meer inkomen te verschaffen”, aldus Ron Gettelfinger van de bond. Ford boekte vorig jaar een verlies van 2,7 miljard dollar. In 2006 was het overigens nog 12,6 miljard. Toen kreeg Mulally voor een paar maanden werken 28,2 miljoen dollar. Dat was inclusief een bonus van 18,5 miljoen dollar ter compensatie van inkomstenderving door zijn vertrek bij Boeing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding