Lamborghini verhoogt de winst drastisch

Het boekjaar 2007 heeft de Italiaanse supersportwagenfabrikant een winst opgeleverd van 47 miljoen euro. Op een omzet van 467 miljoen euro levert dat een marge (voor belastingen ) op van tien procent.

Dat was in 2006 nog maar achttien miljoen euro. Wereldwijd verkocht Lamborghini exact 2.406 auto’s, dat was vijftien procent meer dan in 2006. De auto’s gaan vooral naar de VS (duizend stuks) en Europa (bijna duizend stuks). De groei van het dochtermerk van Audi is vooral veroorzaakt door de Gallardo. De productie van die auto zou voor dit jaar al zijn uitverkocht, aldus directeur Winkelmann van Automobili Lamborghini, zo meldt auto motor und sport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lamborghini verhoogt de winst drastisch - Automobielmanagement.nl

Lamborghini verhoogt de winst drastisch

Het boekjaar 2007 heeft de Italiaanse supersportwagenfabrikant een winst opgeleverd van 47 miljoen euro. Op een omzet van 467 miljoen euro levert dat een marge (voor belastingen ) op van tien procent.

Dat was in 2006 nog maar achttien miljoen euro. Wereldwijd verkocht Lamborghini exact 2.406 auto’s, dat was vijftien procent meer dan in 2006. De auto’s gaan vooral naar de VS (duizend stuks) en Europa (bijna duizend stuks). De groei van het dochtermerk van Audi is vooral veroorzaakt door de Gallardo. De productie van die auto zou voor dit jaar al zijn uitverkocht, aldus directeur Winkelmann van Automobili Lamborghini, zo meldt auto motor und sport.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding