Grote SsangYong overtreft verwachtingen thuismarkt

SsangYong heeft op de thuismarkt sinds zijn marktintroductie begin maart van zijn grote model, de Chairman W, al vijfduizend exemplaren verkocht. Dat is opmerkelijk want het is de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit.

SsangYong verkocht meer als twee keer zoveel Chairman W’s dan het zichzelf tot doel had gesteld. De variant met 3,6 liter zescilinder bleek daarbij het meest populair met 3.750 verkochte exemplaren tot nu toe. De Chairman W 5.0-V8 vond tot nu toe 1.350 keer een eigenaar. De verkoopcijfers zijn opvallend aangezien de Chairman W de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit is. Hij kost minimaal honderdduizend dollar (een kleine zestigduizend euro).     De Chairman W is niet alleen de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit maar ook de meest luxe auto op de thuismarkt. Standaard is hij onder meer uitgerust met adaptieve cruise control, een Harman Kardon entertainmentsysteem met tien luidsprekers, zeventraps automaat, het geavanceerde 4wd-systeem en tien airbags. De auto is 5,11 meter lang en heeft een wielbasis van bijna drie meter. Daarmee heeft de auto zelfs voor een E-segment royale afmetingen. Bovendien is de Chairman W verkrijgbaar in een dertig centimeter verlengde versie.   SsangYong overweegt op dit moment de Chairman W ook in Rusland en Oost-Europa op de markt te brengen. Het is vooralsnog niet bekend of de auto op de West-Europese markt zal verschijnen. De voorlopige doelstelling van twintigduizend exemplaren op de thuismarkt en tienduizend buiten Zuid-Korea zal vermoedelijk naar boven worden bijgesteld. Dat meldt de Nederlandse importeur.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Grote SsangYong overtreft verwachtingen thuismarkt - Automobielmanagement.nl

Grote SsangYong overtreft verwachtingen thuismarkt

SsangYong heeft op de thuismarkt sinds zijn marktintroductie begin maart van zijn grote model, de Chairman W, al vijfduizend exemplaren verkocht. Dat is opmerkelijk want het is de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit.

SsangYong verkocht meer als twee keer zoveel Chairman W’s dan het zichzelf tot doel had gesteld. De variant met 3,6 liter zescilinder bleek daarbij het meest populair met 3.750 verkochte exemplaren tot nu toe. De Chairman W 5.0-V8 vond tot nu toe 1.350 keer een eigenaar. De verkoopcijfers zijn opvallend aangezien de Chairman W de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit is. Hij kost minimaal honderdduizend dollar (een kleine zestigduizend euro).     De Chairman W is niet alleen de duurste Zuid-Koreaanse productieauto ooit maar ook de meest luxe auto op de thuismarkt. Standaard is hij onder meer uitgerust met adaptieve cruise control, een Harman Kardon entertainmentsysteem met tien luidsprekers, zeventraps automaat, het geavanceerde 4wd-systeem en tien airbags. De auto is 5,11 meter lang en heeft een wielbasis van bijna drie meter. Daarmee heeft de auto zelfs voor een E-segment royale afmetingen. Bovendien is de Chairman W verkrijgbaar in een dertig centimeter verlengde versie.   SsangYong overweegt op dit moment de Chairman W ook in Rusland en Oost-Europa op de markt te brengen. Het is vooralsnog niet bekend of de auto op de West-Europese markt zal verschijnen. De voorlopige doelstelling van twintigduizend exemplaren op de thuismarkt en tienduizend buiten Zuid-Korea zal vermoedelijk naar boven worden bijgesteld. Dat meldt de Nederlandse importeur.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding