Europa krijgt eerste klappen

De Europese autoverkopen zijn in maart opeens ingezakt met 9,5 procent.

In februari was nog sprake van een toename met 8,7 procent. Over het eerste kwartaal zakten de verkopen per saldo met 1,7 procent in, meldt de autokoepel Acea in Brussel. Acea denkt dat vooral West-Europa de eerste gevolgen begint te ondervinden van de kredietcrisis. Het geringere aantal verkoopdagen door de vroege Pasen heeft echter ook een rol gespeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europa krijgt eerste klappen - Automobielmanagement.nl

Europa krijgt eerste klappen

De Europese autoverkopen zijn in maart opeens ingezakt met 9,5 procent.

In februari was nog sprake van een toename met 8,7 procent. Over het eerste kwartaal zakten de verkopen per saldo met 1,7 procent in, meldt de autokoepel Acea in Brussel. Acea denkt dat vooral West-Europa de eerste gevolgen begint te ondervinden van de kredietcrisis. Het geringere aantal verkoopdagen door de vroege Pasen heeft echter ook een rol gespeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding