Winst Toyota staat onder druk

Toyota zegt dat de operationele winst dit jaar mogelijk twintig procent lager uitkomt dan over het zojuist afgelopen boekjaar, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

Toyota heeft vooral last van de snel teruglopende vraag op de Amerikaanse markt. Ook de lage koers van de dollar speelt Japans grootste autofabrikant parten. De exploitatiewinst van Toyota zou volgens Nikkei kunnen dalen naar 11 tot 11,5 miljard euro, tegenover bijna vijftien miljard over 2007/08. Toyota zelf maakt op 8 mei de resultaten bekend over het afgelopen boekjaar en de vooruitzichten voor de nabije toekomst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Winst Toyota staat onder druk - Automobielmanagement.nl

Winst Toyota staat onder druk

Toyota zegt dat de operationele winst dit jaar mogelijk twintig procent lager uitkomt dan over het zojuist afgelopen boekjaar, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

Toyota heeft vooral last van de snel teruglopende vraag op de Amerikaanse markt. Ook de lage koers van de dollar speelt Japans grootste autofabrikant parten. De exploitatiewinst van Toyota zou volgens Nikkei kunnen dalen naar 11 tot 11,5 miljard euro, tegenover bijna vijftien miljard over 2007/08. Toyota zelf maakt op 8 mei de resultaten bekend over het afgelopen boekjaar en de vooruitzichten voor de nabije toekomst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding