Zastava mogelijk naar Fiat

Volgens de minister van Financiën van Servië, Mladjan Dinkic, is deze week een delegatie van Fiat in zijn land om besprekingen te voeren over de overname van Zastava.

De enige autofabriek die Servië rijk is, bouwt Yugo’s en is gevestigd in Kraguievac. Zastava assembleert al Punto’s voor Fiat voor de lokale markt, voor de Balkan (onder de naam Zastava 10) en voor export naar Rusland. Ook met GM heeft de fabriek een afspraak voor de lokale productie van de Astra, later dit jaar. In 2006 werden in de fabriek vijftienduizend auto’s gebouwd, terwijl de jaarlijkse capaciteit zestigduizend bedraagt. Voor de herstructurering in 2001 was het werkenmersbestand elfduizend maar nu ligt het op vierduizend. Afhankelijk van de vorderingen met Fiat, zal mogelijk een op handen zijnde tender (openbare inschrijving) voor de verkoop worden uitgesteld. De minister meldde dat ook Volkswagen geïnteresseerd is en dat men hoopt de auto-industrie in het land verder te ontwikkelen. Om dat te bewerkstelligen zal, afgezien van Fiat, nog een andere autofabrikant de kavel voor de bouw van een fabriek gratis kunnen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Zastava mogelijk naar Fiat - Automobielmanagement.nl

Zastava mogelijk naar Fiat

Volgens de minister van Financiën van Servië, Mladjan Dinkic, is deze week een delegatie van Fiat in zijn land om besprekingen te voeren over de overname van Zastava.

De enige autofabriek die Servië rijk is, bouwt Yugo’s en is gevestigd in Kraguievac. Zastava assembleert al Punto’s voor Fiat voor de lokale markt, voor de Balkan (onder de naam Zastava 10) en voor export naar Rusland. Ook met GM heeft de fabriek een afspraak voor de lokale productie van de Astra, later dit jaar. In 2006 werden in de fabriek vijftienduizend auto’s gebouwd, terwijl de jaarlijkse capaciteit zestigduizend bedraagt. Voor de herstructurering in 2001 was het werkenmersbestand elfduizend maar nu ligt het op vierduizend. Afhankelijk van de vorderingen met Fiat, zal mogelijk een op handen zijnde tender (openbare inschrijving) voor de verkoop worden uitgesteld. De minister meldde dat ook Volkswagen geïnteresseerd is en dat men hoopt de auto-industrie in het land verder te ontwikkelen. Om dat te bewerkstelligen zal, afgezien van Fiat, nog een andere autofabrikant de kavel voor de bouw van een fabriek gratis kunnen krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding