Kirk Kerkorian wil Ford-aandelen kopen

Tracinda Corp., het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian, heeft bekendgemaakt dat het twintig miljoen aandelen Ford wil kopen voor 8,5 dollar per stuk.

Tracinda geeft hiermee een premie van dertien procent op de koers van 7,50 dollar van afgelopen vrijdag. Als het lukt, heeft Tracinda 5,6 procent van de aandelen van Ford. Het investeringsbedrijf zegt Ford nauw te hebben gevolgt en de Amerikaanse autogigant zou de eerste tekenen van herstel laten zien. Ford liet afgelopen week zelfs een kwartaalwinst zien als gevolg van goede resultaten in Europa en dalende verliezen in de VS. Tracinda in casu Kerkorian heeft vertrouwen in directeur Alan Mulally van Ford. Kerkorian is de laatste tijd vooral bekend geworden door zijn bod op Chrysler maar dat bedrijf ging naar Cerberus Capital Management. Hij heeft ook een aandeel van bijna tien procent gehad in GM maar dat heeft hij verkocht toen GM weigerde een alliantie te vormen met Renault en Nissan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kirk Kerkorian wil Ford-aandelen kopen - Automobielmanagement.nl

Kirk Kerkorian wil Ford-aandelen kopen

Tracinda Corp., het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair Kirk Kerkorian, heeft bekendgemaakt dat het twintig miljoen aandelen Ford wil kopen voor 8,5 dollar per stuk.

Tracinda geeft hiermee een premie van dertien procent op de koers van 7,50 dollar van afgelopen vrijdag. Als het lukt, heeft Tracinda 5,6 procent van de aandelen van Ford. Het investeringsbedrijf zegt Ford nauw te hebben gevolgt en de Amerikaanse autogigant zou de eerste tekenen van herstel laten zien. Ford liet afgelopen week zelfs een kwartaalwinst zien als gevolg van goede resultaten in Europa en dalende verliezen in de VS. Tracinda in casu Kerkorian heeft vertrouwen in directeur Alan Mulally van Ford. Kerkorian is de laatste tijd vooral bekend geworden door zijn bod op Chrysler maar dat bedrijf ging naar Cerberus Capital Management. Hij heeft ook een aandeel van bijna tien procent gehad in GM maar dat heeft hij verkocht toen GM weigerde een alliantie te vormen met Renault en Nissan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding