Seat-importeur deelt tulpen uit in Spaanse fabriek

Op 23 april was het precies 25 jaar geleden dat de eerste Seat (Ronda) vanuit Spanje werd geëxporteerd naar een Europees land. Dat was Nederland.

Om de mijlpaal van 25 jaar export naar Nederland een vrolijk tintje te geven, bezorgde Marco de Bos , directeur van importeur Pon Car, een attentie aan alle medewerkers van de Martorell-fabriek bij Barcelona. Voor de dames had hij drieduizend oranje tulpen meegenomen en voor de mannen in totaal 11,5 duizend boekenleggers. Zeven hostesses zorgden ervoor dat alle medewerkers de attentie uit Nederland ontvingen. De Spaanse collega’s werden bedankt voor de 25-jarige samenwerking. De geschiedenis van Seat gaat terug tot 1950 toen de Sociedad Español de Automóviles de Tursimo (SEAT) werd opgericht. Jarenlang werd in licentie gebruikgemaakt van bestaande modellen maar vanaf begin jaren tachtig ging het roer volledig om. De allereerste Ibiza werd geïntroduceerd, ontwikkeld in samenwerking met Giugiaro Design, Karmann en Porsche. De Duitse sportwagenfabrikant was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de benzinemotoren van de Ibiza en later de Malaga. Vanaf de tachtiger jaren heeft Seat gekozen voor een bewuste strategie om het merk en de modellen sportief in de markt te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Seat-importeur deelt tulpen uit in Spaanse fabriek - Automobielmanagement.nl

Seat-importeur deelt tulpen uit in Spaanse fabriek

Op 23 april was het precies 25 jaar geleden dat de eerste Seat (Ronda) vanuit Spanje werd geëxporteerd naar een Europees land. Dat was Nederland.

Om de mijlpaal van 25 jaar export naar Nederland een vrolijk tintje te geven, bezorgde Marco de Bos , directeur van importeur Pon Car, een attentie aan alle medewerkers van de Martorell-fabriek bij Barcelona. Voor de dames had hij drieduizend oranje tulpen meegenomen en voor de mannen in totaal 11,5 duizend boekenleggers. Zeven hostesses zorgden ervoor dat alle medewerkers de attentie uit Nederland ontvingen. De Spaanse collega’s werden bedankt voor de 25-jarige samenwerking. De geschiedenis van Seat gaat terug tot 1950 toen de Sociedad Español de Automóviles de Tursimo (SEAT) werd opgericht. Jarenlang werd in licentie gebruikgemaakt van bestaande modellen maar vanaf begin jaren tachtig ging het roer volledig om. De allereerste Ibiza werd geïntroduceerd, ontwikkeld in samenwerking met Giugiaro Design, Karmann en Porsche. De Duitse sportwagenfabrikant was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de benzinemotoren van de Ibiza en later de Malaga. Vanaf de tachtiger jaren heeft Seat gekozen voor een bewuste strategie om het merk en de modellen sportief in de markt te zetten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding