Goedkope wereldauto in 2010 bij Mitsubishi

Mitsubishi komt in 2010 met een goedkope ‘wereldauto’ die is gebaseerd op een compleet nieuwe bodemplaat van een Japans minimodel.

Dit deelde Mitsubishi-president Osamu Masuko mee op de autoshow in de Chinese hoofdstad. De auto zal ook in Europa, Zuidoost-Azië en China op de markt komen als compact model. In Japan worden modellen in het minisegment beperkt tot een lengte van maximaal 3,41 m en een breedte van 1,52 m met motoren van maximaal 660 kubieke centimeter.   Voor de exportmarkten zal de nieuwe auto in ieder geval kleiner zijn dan de Colt en vergelijkbaar met de i mini car. De i rijdt al in Engeland en de Nederlandse importeur verwacht hem in begin 2010. Masuka zei verder dat de nieuwe auto waarschijnlijk zal worden gebouwd in de landen waar hij ook zal worden verkocht. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goedkope wereldauto in 2010 bij Mitsubishi - Automobielmanagement.nl

Goedkope wereldauto in 2010 bij Mitsubishi

Mitsubishi komt in 2010 met een goedkope ‘wereldauto’ die is gebaseerd op een compleet nieuwe bodemplaat van een Japans minimodel.

Dit deelde Mitsubishi-president Osamu Masuko mee op de autoshow in de Chinese hoofdstad. De auto zal ook in Europa, Zuidoost-Azië en China op de markt komen als compact model. In Japan worden modellen in het minisegment beperkt tot een lengte van maximaal 3,41 m en een breedte van 1,52 m met motoren van maximaal 660 kubieke centimeter.   Voor de exportmarkten zal de nieuwe auto in ieder geval kleiner zijn dan de Colt en vergelijkbaar met de i mini car. De i rijdt al in Engeland en de Nederlandse importeur verwacht hem in begin 2010. Masuka zei verder dat de nieuwe auto waarschijnlijk zal worden gebouwd in de landen waar hij ook zal worden verkocht. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding