Bentley winstgevender ondanks minder afzet

Bentley Motors heeft het eerste kwartaal van dit jaar 39 miljoen euro winst gemaakt. Dat is een miljoen meer dan dezelfde periode van 2007. Dit ondanks dat de afzet met 2,3 duizend exemplaren achttien procent lager was.

De verkoop in Noord-Amerika ging met 22 procent naar beneden, maar in China en het midden Oosten plusten de verkoop met respectievelijk 133 en tien procent. Verkoop van Arnage en Azure daalde met zestien procent maar de vraag naar de Continental GT steeg met 21 procent. “Na het behalen van de mijlpaal van meer dan tienduizend verkochte exemplaren in 2007, waren deze resultaten te verwachten,” aldus Stuart McCullough, lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing. “Gezien de situatie op de financiële markten, houden we er rekening mee dat dit jaar de verkoop stabiel zal zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bentley winstgevender ondanks minder afzet - Automobielmanagement.nl

Bentley winstgevender ondanks minder afzet

Bentley Motors heeft het eerste kwartaal van dit jaar 39 miljoen euro winst gemaakt. Dat is een miljoen meer dan dezelfde periode van 2007. Dit ondanks dat de afzet met 2,3 duizend exemplaren achttien procent lager was.

De verkoop in Noord-Amerika ging met 22 procent naar beneden, maar in China en het midden Oosten plusten de verkoop met respectievelijk 133 en tien procent. Verkoop van Arnage en Azure daalde met zestien procent maar de vraag naar de Continental GT steeg met 21 procent. “Na het behalen van de mijlpaal van meer dan tienduizend verkochte exemplaren in 2007, waren deze resultaten te verwachten,” aldus Stuart McCullough, lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing. “Gezien de situatie op de financiële markten, houden we er rekening mee dat dit jaar de verkoop stabiel zal zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding