Toyota na recordcijfers pessimistischer

Toyota heeft over het eind maart afgesloten boekjaar een nettowinst geboekt van ongeveer 10,9 miljard euro, een toename met 4,5 procent. Voor het komende jaar verwacht Toyota een aanmerkelijk lager resultaat.

De omzet ging met 9,8 procent omhoog naar ruim 164 miljard euro. De Japanse autobouwer zag de rentabiliteit door de hoge inkoopprijzen de afgelopen drie maanden al fors inzakken en is daarom een stuk pessimistischer over het nieuwe boekjaar. Toyota gaat er voorshands van uit dat het resultaat zeker 27 procent lager zal uitkomen wat de eerste winstdaling in zeven jaar zou worden. De Japanners schrijven de problemen vooral toe aan de gang van zaken in de VS en aan de lage dollarkoers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota na recordcijfers pessimistischer - Automobielmanagement.nl

Toyota na recordcijfers pessimistischer

Toyota heeft over het eind maart afgesloten boekjaar een nettowinst geboekt van ongeveer 10,9 miljard euro, een toename met 4,5 procent. Voor het komende jaar verwacht Toyota een aanmerkelijk lager resultaat.

De omzet ging met 9,8 procent omhoog naar ruim 164 miljard euro. De Japanse autobouwer zag de rentabiliteit door de hoge inkoopprijzen de afgelopen drie maanden al fors inzakken en is daarom een stuk pessimistischer over het nieuwe boekjaar. Toyota gaat er voorshands van uit dat het resultaat zeker 27 procent lager zal uitkomen wat de eerste winstdaling in zeven jaar zou worden. De Japanners schrijven de problemen vooral toe aan de gang van zaken in de VS en aan de lage dollarkoers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding