Ook Nissan voorspelt scherpe winstdaling

Na Toyota voorspelt nu ook Nissan een scherpe winstdaling voor het lopende boekjaar 2008/09.

Over het afgelopen boekjaar ging de winst nog met 4,7 procent omhoog, naar bijna drie miljard euro. De omzet kwam met 67 miljard euro 3,4 procent hoger uit. Door de zwakte op de wereldwijde automarkt zal de winst dit jaar echter zeker een kwart lager uit gaan komen, zegt topman Carlos Ghosn. Vooral de ingezakte vraag naar 4×4’s in de VS speelt (ook) deze Japanse autofabrikant parten. Nissan is voor 44 procent in handen van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Nissan voorspelt scherpe winstdaling - Automobielmanagement.nl

Ook Nissan voorspelt scherpe winstdaling

Na Toyota voorspelt nu ook Nissan een scherpe winstdaling voor het lopende boekjaar 2008/09.

Over het afgelopen boekjaar ging de winst nog met 4,7 procent omhoog, naar bijna drie miljard euro. De omzet kwam met 67 miljard euro 3,4 procent hoger uit. Door de zwakte op de wereldwijde automarkt zal de winst dit jaar echter zeker een kwart lager uit gaan komen, zegt topman Carlos Ghosn. Vooral de ingezakte vraag naar 4×4’s in de VS speelt (ook) deze Japanse autofabrikant parten. Nissan is voor 44 procent in handen van Renault.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding