Honda-vliegtuig ook naar Europa

Honda Aircraft Company is begonnen met de verkoop van de HondaJet in Europa. F1-coureur Jenson Button heeft er twee besteld voor z’n charterluchtvaartmaatschappij.

De Europese introductie van de HondaJet volgt na de recente uitbreiding van het verkoopnetwerk naar Mexico en Canada. In Europa zullen drie exclusieve verkoop- en servicecentra worden opgezet in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten begon de verkoop in oktober 2006, waarna al snel honderd orders genoteerd werden. Formule 1-coureur en ondernemer Jenson Button is de eerste Europese klant voor de mini-jet. Hij heeft twee HondaJets besteld voor zijn nieuw op te richten charterluchtvaartmaatschappij. Er moet nog wel getest worden voor goedkeurigen maar Honda denkt het vliegtuig in 2012 aan Europese klanten te kunnen leveren. Naar eigen zeggen zijn de twee zuinige, boven de vleugels geplaatste, GE Honda HF-straalmotoren met turbofan uniek en innovatief. Deze opstelling vermindert de luchtweerstand en verlaagt het verbruik aanzienlijk, zegt Honda Aircraft Company.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Honda-vliegtuig ook naar Europa - Automobielmanagement.nl

Honda-vliegtuig ook naar Europa

Honda Aircraft Company is begonnen met de verkoop van de HondaJet in Europa. F1-coureur Jenson Button heeft er twee besteld voor z’n charterluchtvaartmaatschappij.

De Europese introductie van de HondaJet volgt na de recente uitbreiding van het verkoopnetwerk naar Mexico en Canada. In Europa zullen drie exclusieve verkoop- en servicecentra worden opgezet in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten begon de verkoop in oktober 2006, waarna al snel honderd orders genoteerd werden. Formule 1-coureur en ondernemer Jenson Button is de eerste Europese klant voor de mini-jet. Hij heeft twee HondaJets besteld voor zijn nieuw op te richten charterluchtvaartmaatschappij. Er moet nog wel getest worden voor goedkeurigen maar Honda denkt het vliegtuig in 2012 aan Europese klanten te kunnen leveren. Naar eigen zeggen zijn de twee zuinige, boven de vleugels geplaatste, GE Honda HF-straalmotoren met turbofan uniek en innovatief. Deze opstelling vermindert de luchtweerstand en verlaagt het verbruik aanzienlijk, zegt Honda Aircraft Company.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding