Aandeelhouders Hyundai klagen topman aan

Aandeelhouders van Hyundai Motor hebben voorzitter Chung Mong-koo en een andere topman aangeklaagd. Ze willen compensatie van verliezen van het bedrijf.

Het zou gaan om een claim van 536 miljoen dollar van kleinere aandeelhouders maar Hyundai wil niet reageren. Dit kwam een dag na de nieuwe poging van de officier van justitie om Chung Mong-koo voor zes jaar in het gevang te krijgen vanwege fraude en verduistering. In Korea wil ‘het publiek’ meer openheid bij het bestuur van de grote conglomeraten, de zogenoemde chaebols. Chung werd in september 2007 door het hooggerechtshof schuldig bevonden en veroordeeld tot de betaling van ongeveer 840 miljoen dollar aan donaties en hij moest speeches houden over transparantie in management en essays schrijven over governance. Een lagere rechtbank had Chung eerder veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Vorige maand is de voorzitter van de Samsung Group afgetreden als roerganger van het grootste conglomeraat van het land nadat hij werd beschuldigd van belastingontduiking en misbruik van vertrouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aandeelhouders Hyundai klagen topman aan - Automobielmanagement.nl

Aandeelhouders Hyundai klagen topman aan

Aandeelhouders van Hyundai Motor hebben voorzitter Chung Mong-koo en een andere topman aangeklaagd. Ze willen compensatie van verliezen van het bedrijf.

Het zou gaan om een claim van 536 miljoen dollar van kleinere aandeelhouders maar Hyundai wil niet reageren. Dit kwam een dag na de nieuwe poging van de officier van justitie om Chung Mong-koo voor zes jaar in het gevang te krijgen vanwege fraude en verduistering. In Korea wil ‘het publiek’ meer openheid bij het bestuur van de grote conglomeraten, de zogenoemde chaebols. Chung werd in september 2007 door het hooggerechtshof schuldig bevonden en veroordeeld tot de betaling van ongeveer 840 miljoen dollar aan donaties en hij moest speeches houden over transparantie in management en essays schrijven over governance. Een lagere rechtbank had Chung eerder veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Vorige maand is de voorzitter van de Samsung Group afgetreden als roerganger van het grootste conglomeraat van het land nadat hij werd beschuldigd van belastingontduiking en misbruik van vertrouwen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding