EU bekijkt overname VW door Porsche

De door Porsche geplande overname van Volkswagen Groep wordt door de EU-commissie juridisch getoetst op het gebied van concurrentie. De beslissing valt voor 18 juni.

Porsche heeft zijn voornemen tot de overname van de aandelen VW in Brussel gemeld. De commissie moet naar zo’n kwestie kijken als bedrijven een bepaalde omzet overschrijden. Porsche gaat ervan uit dat het de meerderheid van de aandelen van Volkswagen in de herfst in bezit zal krijgen. Porsche heeft nu 31 procent en wil dat tot boven de vijftig procent brengen. Behalve de EU-commissie zijn er nog vijftien ander kartelinstellingen die zich over de zaak moeten buigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

EU bekijkt overname VW door Porsche - Automobielmanagement.nl

EU bekijkt overname VW door Porsche

De door Porsche geplande overname van Volkswagen Groep wordt door de EU-commissie juridisch getoetst op het gebied van concurrentie. De beslissing valt voor 18 juni.

Porsche heeft zijn voornemen tot de overname van de aandelen VW in Brussel gemeld. De commissie moet naar zo’n kwestie kijken als bedrijven een bepaalde omzet overschrijden. Porsche gaat ervan uit dat het de meerderheid van de aandelen van Volkswagen in de herfst in bezit zal krijgen. Porsche heeft nu 31 procent en wil dat tot boven de vijftig procent brengen. Behalve de EU-commissie zijn er nog vijftien ander kartelinstellingen die zich over de zaak moeten buigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding