Ford VS zit in zwaar weer; consument wil kleinere auto

Ford heeft het moeilijk. Het merk laat zijn doelstelling dat de Noord-Amerikaanse business in 2009 winstgevend zal zijn, momenteel varen.

”De snel stijgende grondstoffenprijzen, vooral van staal, en de hogere brandstofprijzen waardoor de consument steeds meer overstapt van grote trucks en suv’s naar kleinere auto’s hebben enorme gevolgen voor onze verkopen, onze productie en onze winstgevendheid als we kijken naar 2009.” Met die woorden omschrijft topman Alan Mulally hoe Ford in erg zwaar weer terecht is gekomen. Ford denkt dat het niet zal lukken volgend jaar weer winst te maken. Men rekent maximaal op breakeven maar dan moeten de resultaten in Europa en Zuid-Amerika wel goed zijn. De productie in de VS wordt met nog eens tienduizenden eenheden teruggedraaid en Ford gaat in juli meer details bekendmaken over zijn plan om dit jaar vijf miljard dollar te besparen op de Noord-Amerikaanse productie. Ford verkocht al Aston Martin, Jaguar en Land Rover. Bovendien gaat Ford nu ook ingrijpen bij het verliesgevende Volvo. Bij de Zweedse dochter zullen ontslagen vallen. Hoeveel kon Mulally nog niet aangeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford VS zit in zwaar weer; consument wil kleinere auto - Automobielmanagement.nl

Ford VS zit in zwaar weer; consument wil kleinere auto

Ford heeft het moeilijk. Het merk laat zijn doelstelling dat de Noord-Amerikaanse business in 2009 winstgevend zal zijn, momenteel varen.

”De snel stijgende grondstoffenprijzen, vooral van staal, en de hogere brandstofprijzen waardoor de consument steeds meer overstapt van grote trucks en suv’s naar kleinere auto’s hebben enorme gevolgen voor onze verkopen, onze productie en onze winstgevendheid als we kijken naar 2009.” Met die woorden omschrijft topman Alan Mulally hoe Ford in erg zwaar weer terecht is gekomen. Ford denkt dat het niet zal lukken volgend jaar weer winst te maken. Men rekent maximaal op breakeven maar dan moeten de resultaten in Europa en Zuid-Amerika wel goed zijn. De productie in de VS wordt met nog eens tienduizenden eenheden teruggedraaid en Ford gaat in juli meer details bekendmaken over zijn plan om dit jaar vijf miljard dollar te besparen op de Noord-Amerikaanse productie. Ford verkocht al Aston Martin, Jaguar en Land Rover. Bovendien gaat Ford nu ook ingrijpen bij het verliesgevende Volvo. Bij de Zweedse dochter zullen ontslagen vallen. Hoeveel kon Mulally nog niet aangeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding