GM gaat personeel verruilen voor goedkopere krachten

General Motors heeft met de Amerikaanse vakbond United Auto Workers overeeneenstemming bereikt over het vervangen van negentienduizend medewerkers door goedkopere arbeidskrachten.

Het gaat om een kwart van de bij het concern werkzame vakbondsleden. De af te vloeien personeelsleden krijgen een afkoopsom mee naar huis die kan oplopen tot 140 duizend dollar. Ze zullen per 1 juli het bedrijf verlaten, zo melden diverse persbureau’s. In hun plaats worden zestienduizend nieuwe medewerkers aangenomen tegen een uurloon van veertien dollar, de helft van het loon dat de ontslagen werknemers gemiddeld ontvingen.

 

Gelijktijdig werd bekend dat ceo Rick Wagoner en zijn managementteam aan een herstructureringsplan werken om de productie te verlagen. Zoals alle Amerikaanse autofabrikanten staat ook GM nog steeds onder druk om de kosten verder te verminderen vanwege de lagere afzet en de sterk gestegen brandstofprijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

GM gaat personeel verruilen voor goedkopere krachten - Automobielmanagement.nl

GM gaat personeel verruilen voor goedkopere krachten

General Motors heeft met de Amerikaanse vakbond United Auto Workers overeeneenstemming bereikt over het vervangen van negentienduizend medewerkers door goedkopere arbeidskrachten.

Het gaat om een kwart van de bij het concern werkzame vakbondsleden. De af te vloeien personeelsleden krijgen een afkoopsom mee naar huis die kan oplopen tot 140 duizend dollar. Ze zullen per 1 juli het bedrijf verlaten, zo melden diverse persbureau’s. In hun plaats worden zestienduizend nieuwe medewerkers aangenomen tegen een uurloon van veertien dollar, de helft van het loon dat de ontslagen werknemers gemiddeld ontvingen.

 

Gelijktijdig werd bekend dat ceo Rick Wagoner en zijn managementteam aan een herstructureringsplan werken om de productie te verlagen. Zoals alle Amerikaanse autofabrikanten staat ook GM nog steeds onder druk om de kosten verder te verminderen vanwege de lagere afzet en de sterk gestegen brandstofprijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding