Audi mikt dit jaar op miljoen auto’s

Audi AG wil dit jaar wereldwijd een miljoen auto’s afzetten. Dat moet kunnen, volgens topman Stadler.

In de eerste vijf maanden van dit jaar heeft Audi wereldwijd meer dan 426 duizend auto’s verkocht, dat is anderhalf procent meer dan in dezelfde periode van 2007. Groeimarkten waren wederom Azië en Oost-Europa. "Voor het hele jaar hebben we ons ten doel gesteld het miljoen te bereiken", aldus topman Rupert Stadler. "Dat moet kunnen omdat we later in het jaar een nog sterkere groei verwachten." Belangrijke factor daarin is dat sinds begin deze maand de productie van de nieuwe A4 en A4 Avant volledig op stoom is, omdat deze modellen nu zowel in Ingolstadt als in Neckarsulm wordt gebouwd.

"En juist die pas kort geleden uitgebrachte Avant is voor onze afzet van cruciaal belang", merkt marketing- en verkoopbaas Peter Schwarzenbauer op. "Want alleen al in Europa, waar we zeventig procent van onze A4’s verkopen, komt zestig procent ervan voor rekening van de Avant."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi mikt dit jaar op miljoen auto’s - Automobielmanagement.nl

Audi mikt dit jaar op miljoen auto’s

Audi AG wil dit jaar wereldwijd een miljoen auto’s afzetten. Dat moet kunnen, volgens topman Stadler.

In de eerste vijf maanden van dit jaar heeft Audi wereldwijd meer dan 426 duizend auto’s verkocht, dat is anderhalf procent meer dan in dezelfde periode van 2007. Groeimarkten waren wederom Azië en Oost-Europa. "Voor het hele jaar hebben we ons ten doel gesteld het miljoen te bereiken", aldus topman Rupert Stadler. "Dat moet kunnen omdat we later in het jaar een nog sterkere groei verwachten." Belangrijke factor daarin is dat sinds begin deze maand de productie van de nieuwe A4 en A4 Avant volledig op stoom is, omdat deze modellen nu zowel in Ingolstadt als in Neckarsulm wordt gebouwd.

"En juist die pas kort geleden uitgebrachte Avant is voor onze afzet van cruciaal belang", merkt marketing- en verkoopbaas Peter Schwarzenbauer op. "Want alleen al in Europa, waar we zeventig procent van onze A4’s verkopen, komt zestig procent ervan voor rekening van de Avant."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding