Ford Europa wil Volvo behouden

Bij Ford Europe is een toenemende weerstand waarneembaar tegen het voorstel van de Amerikaanse grootbelegger/miljardair Kirk Kerkorian om Volvo van de hand te doen.

"Een verkoop van Volvo zou heel dom zijn", merkte Ingvar Sviggum, sales- en marketingbaas van Ford Europa in een gesprek met Wirtschaftswoche op. "Inmiddels is er dermate veel synergie tussen beide fabrikanten ontstaan dat het afstoten van Volvo eerder schadelijk voor het Ford-concern zou zijn dan dat het voordeel op zou leveren". Bovendien ziet het er volgens Sviggum naar uit dat Volvo op niet al te lange termijn uit de rode cijfers zal komen.

 

De negentigjare Kerkorian, die bijna vijf procent van de Ford-aandelen in handen heeft, dringt er op aan dat Ford zowel Volvo als Mercury verkoopt. Volgens geruchten zou Ford-topman Alan Mullaly ook wel voor dat plan voelen en al opdracht hebben gegeven naar een koper te zoeken. Dit alles nadat Mullally nog maar nauwelijks de verkoop van Jaguar en Land-Rover aan het Indiase Tata-concern heeft afgerond.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford Europa wil Volvo behouden - Automobielmanagement.nl

Ford Europa wil Volvo behouden

Bij Ford Europe is een toenemende weerstand waarneembaar tegen het voorstel van de Amerikaanse grootbelegger/miljardair Kirk Kerkorian om Volvo van de hand te doen.

"Een verkoop van Volvo zou heel dom zijn", merkte Ingvar Sviggum, sales- en marketingbaas van Ford Europa in een gesprek met Wirtschaftswoche op. "Inmiddels is er dermate veel synergie tussen beide fabrikanten ontstaan dat het afstoten van Volvo eerder schadelijk voor het Ford-concern zou zijn dan dat het voordeel op zou leveren". Bovendien ziet het er volgens Sviggum naar uit dat Volvo op niet al te lange termijn uit de rode cijfers zal komen.

 

De negentigjare Kerkorian, die bijna vijf procent van de Ford-aandelen in handen heeft, dringt er op aan dat Ford zowel Volvo als Mercury verkoopt. Volgens geruchten zou Ford-topman Alan Mullaly ook wel voor dat plan voelen en al opdracht hebben gegeven naar een koper te zoeken. Dit alles nadat Mullally nog maar nauwelijks de verkoop van Jaguar en Land-Rover aan het Indiase Tata-concern heeft afgerond.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding