VW: twaalfhonderd euro bezuinigen op Golf

Volkswagen wil op de Golf VI, die vanaf eind dit jaar op de markt komen, 1.165 euro per auto besparen op de productiekosten.

Op die manier wil het Duitse merk bereiken dat de nieuwe Golf vanaf de introductie meteen winstgevend is. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung aan de hand van interne documenten uit Wolfsburg. Volgens de krant heeft de Golf V ondanks de hoge verkopen de VW nooit winst opgeleverd.
Ongeveer de helft van de besparingen moet komen uit het opvoeren van de werktijd in Wolfsburg van vier naar vijf dagen per week. Daarnaast moet nog een paar honded euro te halen zijn uit een betere inkoop, denkt VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW: twaalfhonderd euro bezuinigen op Golf - Automobielmanagement.nl

VW: twaalfhonderd euro bezuinigen op Golf

Volkswagen wil op de Golf VI, die vanaf eind dit jaar op de markt komen, 1.165 euro per auto besparen op de productiekosten.

Op die manier wil het Duitse merk bereiken dat de nieuwe Golf vanaf de introductie meteen winstgevend is. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung aan de hand van interne documenten uit Wolfsburg. Volgens de krant heeft de Golf V ondanks de hoge verkopen de VW nooit winst opgeleverd.
Ongeveer de helft van de besparingen moet komen uit het opvoeren van de werktijd in Wolfsburg van vier naar vijf dagen per week. Daarnaast moet nog een paar honded euro te halen zijn uit een betere inkoop, denkt VW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding