Miljard Ford-aandelen aangeboden aan Kerkorian

De Amerikaanse grootinvesteerder/miljardair Kirk Kerkorian heeft ruim een miljard aandelen Ford te koop aangeboden gekregen, meldt de Financial Times.

Daarmee is zijn oproep van eind april, waarin hij liet weten zijn aandelen in Ford Motor Company te willen uitbreiden met zo’n twintig miljoen stuks, een overweldigend succes geworden – en een slecht teken voor de Ford-leiding.

Via zijn investeringsvehikel Tracinda heeft Kerkorian 8,50 dollar per aandeel geboden. Met de gevraagde twintig miljoen stukken zou hij voor een bedrag van 170 miljoen dollar zijn aandeel in Ford tot 5,5 procent kunnen vergroten. Kerkorian heeft nog niet bekendgemaakt of hij nu een groter pakket zal gaan overnemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Miljard Ford-aandelen aangeboden aan Kerkorian - Automobielmanagement.nl

Miljard Ford-aandelen aangeboden aan Kerkorian

De Amerikaanse grootinvesteerder/miljardair Kirk Kerkorian heeft ruim een miljard aandelen Ford te koop aangeboden gekregen, meldt de Financial Times.

Daarmee is zijn oproep van eind april, waarin hij liet weten zijn aandelen in Ford Motor Company te willen uitbreiden met zo’n twintig miljoen stuks, een overweldigend succes geworden – en een slecht teken voor de Ford-leiding.

Via zijn investeringsvehikel Tracinda heeft Kerkorian 8,50 dollar per aandeel geboden. Met de gevraagde twintig miljoen stukken zou hij voor een bedrag van 170 miljoen dollar zijn aandeel in Ford tot 5,5 procent kunnen vergroten. Kerkorian heeft nog niet bekendgemaakt of hij nu een groter pakket zal gaan overnemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding