Twintig nieuwe Opels op stapel

RÜSSELSHEIM – De Opel Insignia is de eerste Opel van een nieuwe designtaal. Volgens Opel kan het belang van die designtaal niet snel worden overschat, want de Insignia is de eerste van twintig nieuwe Opels in de komende vier jaar.

In de komende vier jaren zullen maar liefst twintig nieuwe Opels het licht zien. In de eerste helft van 2009 is dat de Meriva, in de tweede helft van 2009 de Astra en daarna volgen de Zafira (2010) en de Corsa (2011). Van deze auto’s komen er diverse carrosserievarianten. Zo zal er op basis van de Corsa, zowel een SUV als een cabriolet komen (als opvolger van de Tigra, die volgend jaar uit productie gaat). Op basis van de Astra komt er zowel een SUV – naast de Antara – als een coupé die de Calibra opvolgt. De Insignia maakt haar opwachting in december aanstaande en komt als sedan, hatchback, Wagon en coupé. Met de Insignia heeft Opel haar designtaal opnieuw gedefinieerd. Opel noemt die koerswijziging cruciaal voor het merk. Om te begrijpen welke concepten en stijlelementen aan de basis liggen van de Insignia, heeft Opel een presentatie gegeven in het designcentrum van GM Europe, één van de elf van GM, waar de teams koetswerk‑, interieur‑ en precisiedesign zijn gevestigd. De designafdeling in Rüsselsheim zit sinds 2006 in een nieuw pand, maar heeft een geschiedenis die teruggaat naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Er werken 350 mensen aan nieuwe auto’s van Saab, Opel, Vauxhall en enkele Saturns.

 

Voor het hele verhaal lees AM nr. 12

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Twintig nieuwe Opels op stapel - Automobielmanagement.nl

Twintig nieuwe Opels op stapel

RÜSSELSHEIM – De Opel Insignia is de eerste Opel van een nieuwe designtaal. Volgens Opel kan het belang van die designtaal niet snel worden overschat, want de Insignia is de eerste van twintig nieuwe Opels in de komende vier jaar.

In de komende vier jaren zullen maar liefst twintig nieuwe Opels het licht zien. In de eerste helft van 2009 is dat de Meriva, in de tweede helft van 2009 de Astra en daarna volgen de Zafira (2010) en de Corsa (2011). Van deze auto’s komen er diverse carrosserievarianten. Zo zal er op basis van de Corsa, zowel een SUV als een cabriolet komen (als opvolger van de Tigra, die volgend jaar uit productie gaat). Op basis van de Astra komt er zowel een SUV – naast de Antara – als een coupé die de Calibra opvolgt. De Insignia maakt haar opwachting in december aanstaande en komt als sedan, hatchback, Wagon en coupé. Met de Insignia heeft Opel haar designtaal opnieuw gedefinieerd. Opel noemt die koerswijziging cruciaal voor het merk. Om te begrijpen welke concepten en stijlelementen aan de basis liggen van de Insignia, heeft Opel een presentatie gegeven in het designcentrum van GM Europe, één van de elf van GM, waar de teams koetswerk‑, interieur‑ en precisiedesign zijn gevestigd. De designafdeling in Rüsselsheim zit sinds 2006 in een nieuw pand, maar heeft een geschiedenis die teruggaat naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Er werken 350 mensen aan nieuwe auto’s van Saab, Opel, Vauxhall en enkele Saturns.

 

Voor het hele verhaal lees AM nr. 12

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding