De naam staat voor Zhong Xing Automobile Co. Ltd., een joint venture van een Taiwanese en twee Chinese ondernemingen. Beide Chinese ondernemingen bezitten 67 procent van de aandelen. ZX AUTO is de op een na grootste fabrikant van pick-ups en suv’s. Zij beschikt over ultramoderne fabrieken met een totale productiecapaciteit van 110 duizend eenheden per jaar. In China beschikt het merk over meer dan tweehonderd dealers.

 

De onderneming richt zich nadrukkelijk op de export en de auto’s voldoen aan internationale standaarden. De producten van ZX AUTO hebben Amerikaanse crashtesten succesvol doorlopen en het bedrijf maakt zich nu op om als eerste en enige Chinese autofabrikant in 2009 de Amerikaanse markt op te gaan. Voor de leveringen aan de USA van start kunnen gaan, zal ZX AUTO volledig voldoen aan alle veiligheids- en emissie-eisen, waaronder die van de staat California die de strengste milieueisen ter wereld heeft.

 

Directeur van CHM, Edmund Kasimbeg, zegt in Dagblad Suriname dat de behoefte aan nieuwe auto’s groot is. Die is zeker tienduizend auto’s per jaar. "Wij hebben een wagen gebracht die, wat zijn prijsklasse betreft, een beetje lager dan de gerenommeerde merken ligt." Het gaat om het model GrandTiger 4×4.

Naast ZX AUTO gaat CHM ook andere merken introduceren. Uit China.  "China is een opkomende markt en gaat geen rotzooi produceren", verklaart Kasimbeg.