De Evora is de eerste compleet nieuwe Lotus sinds de Elise in 1995 debuteerde en is wereldwijd de enige 2+2 sportwagen met middenmotor. De Evora, die wordt aangedreven door een door Lotus getunede 3.5-liter V6 motor met 280 pk en weegt 1.350 kg . Naast die  prestaties is de Evora, volgens de importeur een meer verfijnde auto geworden dan de huidige viercilindermodellen van Lotus. "Het interieur is op elegante wijze afgewerkt en tot de standaarduitrusting behoren moderne features als een geavanceerd touchscreen multimediasysteem en elektrisch inklapbare buitenspiegels".
 

Tweeduizend auto’s per jaar
De Evora is ontworpen als een auto die wereldwijd verkocht kan worden en die voldoet aan de wereldwijde regelgeving. Bovendien zal Lotus in de toekomst ook afgeleide versies van de Evora introduceren, waaronder een cabrio-uitvoering.
De nieuwe Lotus Evora zal handmatig worden geassembleerd op een productielijn in Lotus’ productiefaciliteit in Hethel. De productie van de Evora is gelimiteerd tot zo’n tweeduizend auto’s per jaar.