Ford verkocht vorig jaar nog 6,55 miljoen eenheden terwijl de VW-merken samen op 6,19 miljoen kwamen. Maar bij Ford lopen de cijfers steeds harder achteruit terwijl het VW-concern duidelijk in de groei zit. Alleen van het merk VW zullen dit jaar waarschijnlijk al vier miljoen auto’s worden verkocht, terwijl dat er vorig jaar nog 3,66 miljoen waren. "Wij zijn dit jaar zes keer sneller gegroeid dan onze directe concurrenten", aldus VW-verkoopbaas Detlef Wittich in de Wolfsburger Allgemeine Zeitung.

Volgens Wittich heeft VW AG als geheel op dit moment al meer auto’s verkocht dan Ford en derhalve de derde plaats op de wereldranglijst overgenomen. Ford heeft recentelijk Jaguar en Land-Rover verkocht in navolging van Aston Martin. Ford en wil met name in de VS de komende jaren meer de nadruk gaan leggen op compacte auto’s en op modellen met alternatieve aandrijfsystemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding