Na een bezoek aan de productiefaciliteit van Hummer liet Changfeng weten dat het voor het Amerikaanse merk weinig marktmogelijkheden ziet. Daarop brak Changfeng de besprekingen af. De Amerikaanse autoconstructeur zou nog wel contacten hebben met mogelijke Indiase en Russische kandidaat-overnemers.


Volgens persbureau Reuters zegt Changfeng, gedeeltelijk eigendom van de Japanse autoproducent Mitsubishi Motors, dat de productieprijs van de Hummer onbetaalbaar is voor het Chinese leger. Bovendien zou de vraag op de Chinese consumentenmarkt veel te klein zijn om een overname te kunnen verantwoorden. Ook andere Chinese autoconstructeurs, zoals Saic Motor en Dongfeng, lieten eerder weten weinig interesse te hebben in Hummer. 

Changfeng is onder meer producent van het suv-model Leopard, dat per exemplaar minder dan dertigduizend dollar kost – een fractie van de Hummer-prijs. General Motors wil Hummer verkopen, omdat de vraag naar het weinig energiezuinige suv-model een grote daling kent. Dat is te wijten aan de hoge brandstofprijzen en de verslappende Amerikaanse automarkt. Bovendien draagt Hummer niet echt bij aan het imago van General Motors, nu de Amerikaanse consument gefocust is op energiebesparing en brandstofefficiency. De verkoop van de Hummer liep dit jaar al met 49 procent terug.


bron: Express.be, ‘hét zakenportaal van België’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding