De Stuttgarter Zeitung meldt  uit kringen rondom de bedrijven dat de heren geweigerd hebben een zogenaamde ‘Friedensgipfel’ bij te wonen. De ondernemingsraad van Volkswagen had gevraagd of beide heren daarbij aanwezig wilden zijn. De ondernemingsraden van Porsche en Volkswagen kunnen zich momenteel niet vinden in de mate van medezeggenschap, straks in de nieuwe Porsche Holding SE, in verband met de enorme verschillen in bedrijfsgrootte. Hierover wordt al maanden strijd gevoerd. De vergadering in Frankfurt zou plaatsvinden onder voorzitterschap van Berthold Huber van IG Metall in aanwezigheid van Martin Winterkorn (ceo) en Horst Neumann (personeel) van Volkswagen en Wendelin Wiedeking (ceo) en Holger Härter (financieel directeur) van Porsche.

Hier zouden dus ook beide genoemde heren Wolfgang Porsche en Ferdinand Piëch bij moeten zijn om uiteindelijk de strijdbijl te kunnen begraven, maar het gaat niet gebeuren.

 

De familie Porsche is grootaandeelhouder van sportwagenfabrikant Porsche AG, net als de familie Piëch. Wolfgang Porsche is de voorzitter van de raad van commissarissen van Porsche.  Ferdinand Piëch daarentegen is voorzitter van de raad van commissarissen van Volkswagen AG en heeft als ceo aan de basis gestaan wat het VW-concern nu is. Hij heeft altijd de steun van het personeel gezocht.

Volgens het zeer winstegevende Porsche, bij monde van diens ceo Wiedeking, moet Volkswagen op bepaalde punten gaan veranderen, met name op het gebied van bestuur en medezeggenschap.