Chrysler zou al vergevorderde gesprekken voeren met A123 Systems over de ontwikkeling van een accu voor de productie van een elektrische auto.

Vorige week staken de topmannen van de autoproducenten en beleidsmakers uit Washington de koppen bij elkaar. Doel: tot een geschikte lening komen die de Amerikaanse autoproductie weer uit het dal moet trekken. De topmannen lieten gezamenlijk weten dat ze bereid zijn hun activiteiten om te gooien en grote investeringen te doen in de Verenigde Staten om zoveel mogelijk zuinige auto’s te produceren.

Chrysler is al actief op zoek naar leveranciers voor onderdelen van zijn elektrische auto, die naar verwachting in 2011 van de band rolt. En mogelijk levert A123 Systems al de accu.

De economische situatie voor Amerikaanse autoproducent GM is inmiddels dusdanig slecht dat het bedrijf maandag bekendmaakte niet meer te adverteren tijdens de Super Bowl volgend jaar. Dat is zoiets als zeggen dat Ford in Europa niet meer adverteert rond de Champions League. GM blijft voorlopig wel sponsor van het Amerikaanse footbal NFL en zal hier voor en na de wedstrijd adverteren. Tijdens de wedstrijd zal dit niet gebeuren. De lobby bij het Amerikaanse Congres heeft blijkbaar gewerkt. Eerder klopten de drie partijen aan de deur van het congres om een financiële bijdrage.