De Nissan GT-R was liefst vijf tellen sneller op de baan dan Porsche’s paradepaardje, de Carrera GT. Porsche heeft onderzoek gedaan en Nissan liegt! De Duitse sportwagenbouwer heeft een GT-R laten overkomen uit de Verenigde Staten waar de auto al te koop is en met de Japanse supersportwagen het traject afgelegd. Wat blijkt, zo meldt een Australische website: de testrijders kwamen niet binnen 25 seconden van de geclaimde tijd. Bovendien waren zowel de 911 Turbo als de GT2 rapper dan de Japanner, die direct na de Japanner werden uitgeprobeerd. Het Porsche-team kwam tot 7 minuut 54 seconden in de GT-R. De 911 Turbo deed 7:38 en de GT2 7:34.

"De geteste ‘wonderauto’ met 7:29 kan geen normale productieauto zijn geweest," zo stelt August Achleitner, de 911-productbaas in gesprek met CARSguide, aangehaald in De Telegraaf. "Voor ons is het niet duidelijk hoe Nissan die tijd heeft kunnen realiseren. Wat we kunnen voorstellen is dat Nissan andere banden heeft gebruikt." Een semi-raceband wordt genoemd.

De snelle tijd van Nissan roept bij verschillende fabrikanten vraagtekens op. Een andere autobouwer, die graag anoniem wenst te blijven, zegt tegen AutoTelegraaf ook met verbazing naar de circuitbeelden te hebben gekeken. "De GT-R komt absurd snel van zijn plek. Daar begon bij ons het wantrouwen."

 

Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=UBZ5i15yVU8