Er waren verschillende deelstaten in de picture voor de fabriek, maar Tata koos voor veiligheid door een deelstaat te kiezen die al veel industrie heeft en waar politieke consensus heerst over de voordelen van dit soort economische ontwikkelingen, zo meldt Financial Times.

Topman Ratan Tata besloot afgelopen vrijdag dat hij zich terugtrekt uit West-Bengalen terwijl de fabriek daar bijna klaar is en de eerste Nano’s nog deze maand van de band zouden kunnen rollen. Maar Tata zag geen eind aan het geweld en aan de bedreigingen van zijn werknemers door opstandelingen die menen dat de arme boeren zijn gedwongen land af te staan dat voor de fabriek nodig was. De planning is nu dat de eerste Nano’s tussen januari en maart 2009 gereed kunnen zijn door ze te bouwen in bestaande fabrieken, zij het in veel lagere aantallen dan gepland. Als de fabriek in Gujarat gereed is, kunnen er 250 tot 300 duizend Nano’s worden gebouwd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding