Peugeot toont de RD volgend voorjaar op de autoshow van Sjanghai op ware grootte. De Ego uit Turkije en de OXO uit China werden tweede en derde. De ontwerpen van de beste drie inzenders zijn bijzonder futuristisch en bieden een geheel nieuwe kijk op persoonlijke mobiliteit. De opdracht voor dit concours luidde ‘Ontwerp een Peugeot voor de stad van de toekomst’. De ontwerpen moesten vier criteria samenbrengen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency.

De winnende RD is een driewielig voertuig, dat zich kenmerkt door een opvallend scharnierpunt tussen de cabine met twee voorwielen enerzijds en het enkele achterwiel anderzijds. "Het is vooral een auto om van te genieten", aldus de ontwerper. De Peugeot Design Contest mag zich in een wereldwijde populariteit verheugen. Dit jaar werden er maar liefst ruim 2,5 duizend ontwerpen ingestuurd, van deelnemers met liefst honderd verschillende nationaliteiten. De organisatie van de competitie roemt de creativiteit van de ontwerpers en de tomeloze energie die zij in hun futuristische creaties hebben gestopt. Een vakjury selecteerde uit de inzendingen de beste dertig ontwerpen. Het publiek bracht via internet zijn stem uit door tien finalisten te kiezen. Uiteindelijk hebben ruim 132 duizend bezoekers dit via de website peugeot.com gedaan.

De winnaar is deze maand gehuldigd door Jean-Philippe Collin, algemeen directeur van Automobiles Peugeot. Hij heeft de trofee ‘La Griffe’ aan de winnende ontwerper overhandigd, die bovendien een cheque krijgt van tienduizend euro en de gelegenheid om bij modelautofabrikant Norev het ontwerpproces mee te maken van een 1:43 model van zijn eigen ontwerp.

Zie ook en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_Concours_Design