Autobiz maakte voor Duitsland een overzicht van de honderd grootste holdings, samen goed voor bijna veertienhonderd vestigingen. Voor de Franse markt ging men zelfs tot een Top 500 met in totaal ruim drieduizend vestigingen. De Franse markt is vergeleken met bijvoorbeeld Duitsland of Nederland meer versnipperd.

 

Steeds meer Nederlandse automotive-bedrijven oriënteren zich voor hun business op het buitenland maar vaak ontbreekt het aan concrete kennis van de desbetreffende markt. De rapporten van Autobiz – dat eerder ook al de Europese Top 100 dealerholdings inzichtelijk maakte – geven dat inzicht wel. Ook voor de Nederlandse markt verschijnt door een samenwerking tussen het Nederlandse DealerSupportNet en Autobiz jaarlijks een dealerholding Top 50.

 

De rapporten bieden naast informatie over de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s ook cijfers over de financiële prestaties van de dealergroepen, aldus de samenstellers. Bestellingen kunnen gedaan worden via de website http://www.dealersupportnet.nl/