In Duitsland, met zijn vele ‘thuisspelers’ de moeilijkste automarkt ter wereld, vond Dragon een importeur in München. Deze gaat drie modellen voeren, aldus Autoblog.nl. Allereerst een cross-over, die als Liner in de catalogus komt te staan en die in de verte wel iets heeft van een Fiat Croma. De auto moet ruimte bieden aan zeven inzittenden en krijgt een 2,4 liter viercilinder onder de motorkap die 130 pk levert. Standaard zit er een viertrapsautomaat in. De auto gaat in Duitsland een kleine 25 mille kosten.

 

Onder de Liner zit de Grand Ufo, een suv die je het best kunt vergelijken met de Toyota RAV-4. Naar keuze is deze auto uitgerust met twee- of vierwielaandrijving. Hij gaat net twintig mille kosten.

 

Voor de prijsbeluste kopers heeft Dragon ook een leuk alternatief voor de vele Koreaanse kleintjes. De Dragon City uit, die 3,70 m lang is en een goede standaarduitrusting meekrijgt voor net negenduizend euro. Het wagentje houdt het midden tussen een Fiat Panda, Chevrolet Matiz en een Daihatsu Sirion. Volgens de Beierse importeur heeft Dragon nog drie modellen in ontwikkeling die op korte termijn leverbaar moeten worden. Daar zit dan ook een bestelwagen bij.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding