Voorafgaand aan de Race of the Champions maakten organisatoren Michelle Mouton en Fredrik Johnsson nader kennis met de X-Bow van KTM. "De X-Bow is een spectaculaire nieuwe sportwagen, die in niets op een andere auto lijkt," verklaart Fredrik Johnsson, president ROC: "Ik ben heel erg blij KTM te kunnen verwelkomen tijdens ons evenement want deze auto zal ongetwijfeld een extra dimensie geven aan The Race of Champions."

Jenson Button
Maar niet alleen de organisatoren waren onder de indruk, ook coureurs als David Coulthard, Mark Webber, Jenson Button en Andy Priaulx waren enthousiast over de X-Bow. David Coulthard: "Dit is echt een ingenieus concept dat er verschrikkelijk opwindend uitziet. Ik kan niet wachten om in december achter het stuur te kruipen."
Ook de CEO van de KTM Sportcar divisie, Mr. Werner Wilhelm, is gelukkig met de beslissing van de ROC-organisatie: "De beste rijders ter wereld tijdens een uniek, internationaal autosport evenement, dat is de Race of Champions. Om onderdeel te zijn van een dergelijk evenement is wat wij bij KTM bedoelen met onze slogan ‘Ready to race’. Wij zijn ervan overtuigd dat de X-Bow voor veel plezier zal zorgen bij rijders en publiek."