Voorzitter Jaap Timmer van Euroda heeft in een gesprek met topman Carl-Peter Forster en Brent Dewar (vice-president sales/aftersales) van GM Europe benadrukt dat er nu gemeenschappelijke actie nodig is om de liquiditeitspositie van de Europese dealers te verbeteren. Hij vond een luisterend oor en zegt ‘vol goede moed’ te zijn teruggekomen.
Er is onder meer afgesproken dat er een wijziging komt op het gebied van de voorraad van nieuwe auto’s, er komt uitstel van sommige standards en ‘niet strikt noodzakelijke kosten’ zullen worden geëlimineerd. De details worden in de nabije toekomst nader uitgewerkt, maar het heeft in de eerste plaats te maken met het verminderen van de stadagen van nieuwe auto’s. Met name in Spanje, Duitsland en Engeland zit de klad er zwaar in, daar komen termijnen van 220 stadagen voor. "Daar is het veel erger dan bij ons in Nederland, bij ons valt het relatief gezien nog mee",  aldus Timmer. Opel loopt qua marktaandeel in Nederland ongeveer 1,2 procentpunt achter op vorig jaar. In aantallen deed Opel er t/m 10 november 39 duizend, in verhouding tot 44,5 duizend vorig jaar. De totaalmarkt 2008 is in Nederland niet gedaald ten opzichte van 2007 (beide 472 duizend t/m 10 november).  
Ook worden bijvoorbeeld kosten die betrekking hebben op de corporate identity vooruit geschoven naar 2010. De leden van Euroda hebben ook gesproken over de mogelijkheden van de oprichting van een fonds om de wholesale en retail te kunnen financieren, nu de financieringstak GMAC het ook moeilijk heeft. Dat nieuwe fonds zou gedeeltelijk door de gezamenlijke dealers moeten worden gevuld en deels door een of meer banken.
Topman Carl-Peter Forster zou verklaard hebben dat General Motors zijn vierduizend Opel/Vauxhall-dealers nu harder nodig heeft dan ooit. Timmer is enthouiast over Forster. "Fabrikanten hebben de neiging vanuit hun eigen problemen te denken. Maar Forster staat met twee benen op de grond. Hij begrijpt heel goed dat hij de dealers nodig heeft."
Bij de Europese dealers van Opel/Vauxhall werken vijftigduizend mensen. Euroda is de koepelorganisatie van dealerassociaties van Opel en Vauxhall uit 25 landen. De Nederlander Jaap Timmer (‘Mister Opel’ alias ‘Mister TT’) is voorzitter.
Zie ook: Verlies voor General Motors
Zie ook: Grote Drie bedelen om geld in Washington