Ford: nieuwe hybrides en elektrische auto’s in 2012

Ford komt in 2010 met een bestelauto (een van) met elektrische aandrijving en een jaar later met een elektrisch aangedreven sedan.

Dat zei Alan Mullaly, ceo van Ford, bij de presentatie van zijn herstructurering- en vernieuwingsplannen die het Amerikaanse Congres heeft geëist. Vandaag wordt bekeken of de Grote Drie aan aanmerking komen voor staatssteun. Mulally zei verder dat Ford op de autotentoonstelling in Detroit verdere plannen zal ontvouwen voor de introductie van een complete familie van hybride auto’s, van plug-in hybrides en elektrische auto’s die in 2012 op de markt moet komen.
Er zal worden samengewerkt met leveranciers van accu’s en aandrijflijnen om te kunnen starten met een commerciële auto in 2010 en een sedan in 2011. Al eerder heeft Ford aangekondigd dit jaar nog twee fabrieken te sluiten en vier fabrieken tussen 2009 en 2011.  "We zullen verdergaan onze productie gelijk te laten lopen met de vraag,"aldus Mulally.
Ford heeft zijn personeel in drie jaar teruggebracht tot de helft en zal alle bonussen en toeslagen schrappen voor het personeel in Noord-Amerika – inclusief het topmanagement.

Zelf zei Mulally dat hij als Ford overheidssteun krijgt, hij bereid is voor één dollar per jaar te werken maar hij zei er niet bij of hij ook afziet van alle andere emolumenten waar hij recht op heeft. Het aantal toeleveranciers is sinds 2004 teruggebracht van 3,4 duizend tot circa zestienhonderd, een vermindering van 53 procent. Uiteindelijk moeten daarvan slechts 750 overblijven. Ford zal voortgaan met het inkrimpen van zijn dealernetwerk. Aan het einde van dit jaar zijn er 3.790 Amerikaanse dealers, 605 minder dan eind 2005.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford: nieuwe hybrides en elektrische auto’s in 2012 - Automobielmanagement.nl

Ford: nieuwe hybrides en elektrische auto’s in 2012

Ford komt in 2010 met een bestelauto (een van) met elektrische aandrijving en een jaar later met een elektrisch aangedreven sedan.

Dat zei Alan Mullaly, ceo van Ford, bij de presentatie van zijn herstructurering- en vernieuwingsplannen die het Amerikaanse Congres heeft geëist. Vandaag wordt bekeken of de Grote Drie aan aanmerking komen voor staatssteun. Mulally zei verder dat Ford op de autotentoonstelling in Detroit verdere plannen zal ontvouwen voor de introductie van een complete familie van hybride auto’s, van plug-in hybrides en elektrische auto’s die in 2012 op de markt moet komen.
Er zal worden samengewerkt met leveranciers van accu’s en aandrijflijnen om te kunnen starten met een commerciële auto in 2010 en een sedan in 2011. Al eerder heeft Ford aangekondigd dit jaar nog twee fabrieken te sluiten en vier fabrieken tussen 2009 en 2011.  "We zullen verdergaan onze productie gelijk te laten lopen met de vraag,"aldus Mulally.
Ford heeft zijn personeel in drie jaar teruggebracht tot de helft en zal alle bonussen en toeslagen schrappen voor het personeel in Noord-Amerika – inclusief het topmanagement.

Zelf zei Mulally dat hij als Ford overheidssteun krijgt, hij bereid is voor één dollar per jaar te werken maar hij zei er niet bij of hij ook afziet van alle andere emolumenten waar hij recht op heeft. Het aantal toeleveranciers is sinds 2004 teruggebracht van 3,4 duizend tot circa zestienhonderd, een vermindering van 53 procent. Uiteindelijk moeten daarvan slechts 750 overblijven. Ford zal voortgaan met het inkrimpen van zijn dealernetwerk. Aan het einde van dit jaar zijn er 3.790 Amerikaanse dealers, 605 minder dan eind 2005.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding